Inici / Actualitat / Dos alumnes del CIDE, Alejandro Gil i Héctor Aguilar, guanyadors del Campionat Nacional de Càlcul ALOHA

Dos alumnes del CIDE, Alejandro Gil i Héctor Aguilar, guanyadors del Campionat Nacional de Càlcul ALOHA

 

 

Dos alumnes del CIDE, Alejandro Gil i Héctor Aguilar, han resultat guanyadors del Campionat Nacional de Càlcul ALOHA. Es tracta d’una prova que consisteix a resoldre 70 operacions aritmètiques en un màxim de 5 minuts de temps. Per aconseguir-ho només podien utilitzar el seu àbac, la calculadora més antiga que es coneix, o la seva agilitat mental.

Alejandro, amb 6 anys, va ser el més ràpid a fer el màxim nombre de càlculs aritmètics possibles dels 70 que hi ha al campionat i per això es va endur l’or. Per la seva banda, Héctor, amb 7 anys, va aconseguir la medalla de bronze. Enhorabona a tots dos!

Tots dos són alumnes d’ALOHA Mental Arithmetic, una activitat extraescolar que s’imparteix com a activitat al CIDE des de fa uns anys. Es tracta d’un programa de desenvolupament mental per a nins de 5 a 13 anys que entrena els seus “superpoders”. Alguns d’ells tan importants com l’atenció i la concentració, la creativitat, la memòria fotogràfica, l’habilitat per al càlcul…

El Campionat Nacional de Càlcul s’ha celebrat aquest mes de juny al Western Park i ha reunit a un total de 300 nins d’edats compreses entre els 5 i els 13 anys, procedents de 22 províncies espanyoles.

 

No et perdis...

El CIDE celebra una gran bunyolada el divendres 18 d’octubre

El CIDE celebra una gran bunyolada el divendres 18 d’octubre. Com cada any dues bunyoleres …