Inici / Actualitat / Gran bunyolada per celebrar el dia de les Verges

Gran bunyolada per celebrar el dia de les Verges

 

El CIDE celebra un any més el dia de Santa Úrsula, o el que és el mateix, el conegut dia de les verges. Com mana la tradició és una jornada per menjar bunyols i regalar clavells a les fadrines. Per això, des de ben prest al matí, els alumnes de Cicles Formatius i FP bàsica s’han posat a fer feina. Això sí, amb l’ajuda de l’equip de cuina que ha preparat la massa amb temps per poder deixar-la tovar el temps necessari per fer aquests dolços. L’art de fer els bunyols recau com cada any en les dues bunyoleres que els venen a ajudar. Na Maria del Mar i na Magdalena de Llucmajor.

El CIDE va viure una gran bunyolada per celebrar el dia de Santa Úrsula. Els alumnes de 1r de cicles formatius i d’FP bàsica varen estar des de les 7.30 h del matí i fins a les 14 h ajudant a preparar bunyols sense aturar. En total varen fer al voltant de 5000 bunyols. Això sí, no ho varen fer sols, ja que varen tenir l’ajuda del personal de cuina, professors, i de dues bunyoleres de Llucmajor, na Magdalena i la seva filla na Maria del Mar, que han demostrat la seva traça fent els forats als bunyols.

Els alumnes per la seva banda, s’han repartit en torns i a cadascun li ha tocat dur a terme una tasca diferent. Uns s’encarregaven de girar els bunyols dins l’oli perquè es fessin bé, els altres els empaquetaven dins les bosses de diferents mides o els posaven el sucre. Els que restaven s’encarregaven de vendre les bosses a una paradeta que han muntat davant el menjador. Així els alumnes que han sortit al pati han pogut endolcir-se el dia amb els tradicionals bunyols. També s’han repartit bosses entre les classes dels alumnes més petits. Tots els diners recaptats aniran destinats als seus viatges d’estudis.

 

 
   

 

 

No et perdis...

School trip to Berlin by Ainoa Serralles (2n Batxillerat C)

School trip to Berlin “2n Batxillerat”. From November the 29th to December the 3rd. Video …