Inici / Actualitat / Gran bunyolada per celebrar el dia de les Verges

Gran bunyolada per celebrar el dia de les Verges

 

El CIDE celebra un any més el dia de Santa Úrsula, o el que és el mateix, el conegut dia de les verges. Com mana la tradició és una jornada per menjar bunyols i regalar clavells a les fadrines. Per això, des de ben prest al matí, els alumnes de Cicles Formatius i FP bàsica s’han posat a fer feina. Això sí, amb l’ajuda de l’equip de cuina que ha preparat la massa amb temps per poder deixar-la tovar el temps necessari per fer aquests dolços. L’art de fer els bunyols recau com cada any en les dues bunyoleres que els venen a ajudar. Na Maria del Mar i na Magdalena de Llucmajor.

El CIDE va viure una gran bunyolada per celebrar el dia de Santa Úrsula. Els alumnes de 1r de cicles formatius i d’FP bàsica varen estar des de les 7.30 h del matí i fins a les 14 h ajudant a preparar bunyols sense aturar. En total varen fer al voltant de 5000 bunyols. Això sí, no ho varen fer sols, ja que varen tenir l’ajuda del personal de cuina, professors, i de dues bunyoleres de Llucmajor, na Magdalena i la seva filla na Maria del Mar, que han demostrat la seva traça fent els forats als bunyols.

Els alumnes per la seva banda, s’han repartit en torns i a cadascun li ha tocat dur a terme una tasca diferent. Uns s’encarregaven de girar els bunyols dins l’oli perquè es fessin bé, els altres els empaquetaven dins les bosses de diferents mides o els posaven el sucre. Els que restaven s’encarregaven de vendre les bosses a una paradeta que han muntat davant el menjador. Així els alumnes que han sortit al pati han pogut endolcir-se el dia amb els tradicionals bunyols. També s’han repartit bosses entre les classes dels alumnes més petits. Tots els diners recaptats aniran destinats als seus viatges d’estudis.

 

 
   

 

 

No et perdis...

A 5è d’Infantil descobrim el món marí al Palma Aquarium

  Els alumnes de 5è d’Infantil han visitat el Palma Aquarium i han descobert tot …