Inici / Chromebooks / Seguretat i altres recomanacions

Seguretat i altres recomanacions

Com convé carregar perquè la bateria es mantingui saludable?

La bateria ve carregada de fàbrica aproximadament un 60%, això fa que es pugui emprar en un principi sense carregar. Hem de tenir cura el periode de l’estiu, que és un periode llarg que pot ser no s’empri, convé deixar-ho carregat almenys en un 80% i deixar-ho a una temperatura ambient que no superi els 40º.

Quins aspectes has de tenir en compte referents a la seguretat?

Els chromebooks són uns aparells amb un alt grau de seguretat per dues raons: perquè el 98% de treball que realitzam amb ell es fa al nigul i perquè tenen un sistema operatiu que separa l’arrancada de la resta i fa que no entrin programes maliciosos.

No s’aconsella deixar el chromebook als companys, l’ alumne que el deixi ho farà sempre baix la seva responsabilitat. És molt important que no es donin usuaris ni contrasenyes pròpies dels alumnes, per tal d’ evitar suplantacions d’identitat i altres problemes greus.

Recorda que has de seguir les recomanacions de seguretat que aparèixen a la normativa:

  1. Establiment de contrasenyes segures: no utilitzeu contrasenyes del tipus “123456”, el nom, edat de naixement, telèfon…, ni qualsevol dada que pugui resultar fàcil d’endevinar. Utilitzau números i lletres, combinant majúscules i minúscules. També podeu fer servir caràcters especials (*, +, €, %, @…). Es recomana que tengui un mínim de 8 caràcters. Renovau-la amb periodicitat, no la deixeu escrita enlloc i no la compartiu mai amb els  companys.
  2. No us connecteu a xarxes wifi desconegudes.
  3. No obrigueu arxius ni enllaços que provenguin de desconeguts o que  resultin sospitosos, ni respongueu a aquestes comunicacions, ja que poden contenir virus informàtics o tractar-se del que es coneix com a “enginyeria social” (aprofitar la teva confiança o desconeixement per cometre accions negatives). Si això ocorre, informau sempre el professorat i la família.
  4. Sempre que es tenguin dubtes referents a la seguretat informàtica, cal consultar amb el professorat, evitant córrer riscos innecessaris.
  5. A més de les indicades, es tendran en compte totes aquelles recomanacions de seguretat que indiqui el centre al llarg del curs.

No oblideu ni compartiu la vostra contrasenya i sempre tancau la sessió quan no utilitzeu el chromebook