Elaboram galetes austríaques (Vanillekipferl) amb els alumnes d’Alemany (2n d’ESO)

 

Els alumnes de 2n d’ESO que cursen l’optativa d’Alemany han fet galletes típiques d’Àustria (Vanillekipferl) amb l’ajuda del nostre auxiliar de conversa. Per això han necessitat els següents ingredients (zutaten): sucre (zucker), sucre de vainilla (vanillezucker), mantega (butter), farina (mehl), ametles mòltes o avellanes (gamhlene Mandeln oder Haselnüsse) i sucre glas per empolvorar (puderzucker, zum Bestäuben).

 

Un cop han tengut tots els ingredients, era l’hora de començar a fer la recepta. És bastant senzilla, i només han tardat una mitja hora per fer-la. Primer havien de mesclar tots els ingredients, després estirar la massa i anar fent petits croissants. Una mitja hora al forn a 150 °C i llest! Un cop fredes, li han afegit el sucre glas i ja s’han pogut tastar. Quina delícia!

Si voleu tornar a fer-les a casa, us deixam la recepta. Això sí, en alemany, que d’això es tracta, d’aprendre més coses d’aquesta llengua.

 

 
 
Compartir: