Inici / Educació Infantil

Educació Infantil

logo-extra-5

El Col·legi CIDE Cooperativa d’Ensenyament ofereix el segon cicle d’Educació Infantil (a partir dels 3 anys): 4t, 5è i 6è d’Infantil.

L’objectiu d’aquesta important etapa de la vida escolar de l’infant és fomentar els hàbits d’autonomia personal, d’higiene, la sociabilitat, les habilitats comunicatives, el llenguatge, la creativitat… contribuint al seu desenvolupament físic, emocional, social i intel·lectual.

Som un centre concertat amb el Govern de les Illes Balears, igual que la resta de les etapes educatives fins a Batxillerat.

La nostra metodologia es basa en les situacions d’aprenentatge, projectes, les històries d’aula i racons de feina (en què es pretén que l’infant sigui el protagonista i part activa del seu procés d’aprenentatge).  D’aquesta manera, ens permet despertar el seu interès i motivar-los per conèixer coses noves donant un sentit a tot allò que aprenen.

A Infantil treballam l’educació emocional en el nostre dia a dia a través de la resolució de conflictes, de treballar emocions a partir de com ens sentim cada dia, d’identificar emocions bàsiques, etc.

https://www.youtube.com/watch?v=vUHCb1Gh6T0&t=107s

Al CIDE tenim cinc aules per cada curs amb una mitjana de 25 nins per classe. Comptam amb un equip multidisciplinar de treball de diferents departaments per atendre les necessitats dels alumnes i ajudar-los en el seu creixement, potenciant les seves capacitats i atenent a la diversitat que hi ha a les aules.

classe infantil 3 classe infantil 2

Les aules d’Infantil són espaioses, lluminoses, acollidores i plenes de vida. Les de 3 anys tenen banys dins la mateixa aula. A més hi ha dormitoris independents perquè puguin fer la migdiada després de dinar. 

IMG_8590

Hi ha tres zones de pati per a Infantil, acotats, adaptats a les seves edats i diferenciats de la resta amb tot tipus de jocs per l’alumnat: castells, trens, rodes, tobogans, arena…

pati infantil pati infantil
pati infantil 3 infantil

El menjador (amb cuina i elaboració pròpia del menjar) està pensat com una aula més en la qual els nins i nines aprenen els bons hàbits, l’autonomia i el saber estar a taula. Un dels objectius és ensenyar als infants a menjar de tot.

 

 

Tenim una aula específica de psicomotricitat per on passen setmanalment tot el nostre alumnat d’Infantil.

Fa molts anys vàrem introduir l’anglès a les aules d’Infantil. Estam treballant perquè l’anglès estigui cada vegada més present a les nostres classes i al nostre centre.

El CIDE compta, a més, amb un servei mèdic, amb una infermera per atendre les urgències que es puguin produir al centre educatiu. A més, s’encarrega de supervisar les necessitats dels infants que tenen prescrites una sèrie d’indicacions mèdiques (al·lèrgics, diabètics…), i fomenta la formació del professorat en prevenció d’accidents i primers auxilis.

A més de les classes, hi ha tota una sèrie de tallers rotatius per a 5è i 6è d’infantil on els nins i nines poden seguir aprenent i divertir-se al migdia.

  • Tallers de 5è: contacontes i manualitats, art, jugam, dansa i moviment, English and fun.
  • Tallers de 6è: contacontes i manualitats, art, jugam, dansa i moviment, música.

Per la tarda, també s’ofereixen diferents activitats extraescolars com English Club, Ball modern, teatre, matemàtiques creatives, Lego blocks i percussió.

Disposam de guarderia (de 7.30 a 8.40 h del matí i de 16.30 a 18 h) i de transport escolar que cobreix la ciutat de Palma.