Inici / Educació Infantil

Educació Infantil

logo-extra-5

El Col·legi CIDE Cooperativa d’Ensenyament ofereix el segon cicle d’Educació Infantil (a partir dels 3 anys): 4t, 5è i 6è d’Infantil.

L’objectiu d’aquesta important etapa de la vida escolar de l’infant és fomentar els hàbits d’autonomia personal, d’higiene, la sociabilitat, les habilitats comunicatives, el llenguatge, la creativitat… contribuint al seu desenvolupament físic, emocional, social i intel·lectual.

Encara que som un centre privat, tenim concertades la totalitat de les places d’Infantil amb el Govern de les Illes Balears, igual que la resta de les etapes educatives fins a Batxillerat.

La nostra metodologia es basa en els projectes i les històries d’aula (en què es pretén que l’infant sigui el protagonista i part activa del seu procés d’aprenentatge).  D’aquesta manera, ens permet despertar el seu interès i motivar-los per conèixer coses noves donant un sentit a tot allò que aprenen.

També assisteixen setmanalment a zones d’ambients, que són uns espais distribuïts en temàtiques i que parteixen de la realitat propera dels nins i nines i s’interrelacionen els continguts de les diferents àrees curriculars. Es proposen diferents situacions o propostes d’aprenentatge i són ells els que decideixen com volen portar-les a terme. Per això, els nins i nines són els protagonistes de l’aprenentatge, potencien així la seva creativitat i imaginació i aconsegueixen: fer una activitat en l’àmbit físic, mental i interactiu, aprenentatge significatiu, atenció a la diversitat, aprenentatges relacionats amb la vida real, aprenentatges que connectin amb els interessos de l’alumnat i viure varietat d’experiències.

A Infantil treballam l’educació emocional en el nostre dia a dia a través de la resolució de conflictes, de treballar emocions a partir de com ens sentim cada dia, d’identificar emocions bàsiques, etc.

https://www.youtube.com/watch?v=vUHCb1Gh6T0&t=107s

Al CIDE tenim cinc aules per cada curs amb una mitjana de 25 nins per classe. Comptam amb un equip multidisciplinar de treball de diferents departaments per atendre les necessitats dels alumnes i ajudar-los en el seu creixement, potenciant les seves capacitats i atenent a la diversitat que hi ha a les aules.

classe infantil 3 classe infantil 2

Les aules d’Infantil són espaioses, lluminoses, acollidores i plenes de vida. Les de 3 anys tenen banys dins la mateixa aula. A més hi ha dormitoris independents perquè puguin fer la migdiada després de dinar. 

IMG_8590

Hi ha tres zones de pati per a Infantil, acotats, adaptats a les seves edats i diferenciats de la resta amb tot tipus de jocs per l’alumnat: castells, trens, rodes, tobogans, arena…

pati infantil pati infantil
pati infantil 3 infantil

El menjador (amb cuina i elaboració pròpia del menjar) està pensat com una aula més en la qual els nins i nines aprenen els bons hàbits, l’autonomia i el saber estar a taula. Un dels objectius és ensenyar als infants a menjar de tot.

 

 

Tenim una aula específica de psicomotricitat per on passen setmanalment tot el nostre alumnat d’Infantil.

Fa anys vàrem introduir l’anglès a les aules d’Infantil. Estam treballant perquè l’anglès estigui cada vegada més present a les nostres classes i al nostre centre.

El CIDE compta, a més, amb un servei mèdic, amb una metgessa titulada per atendre les urgències que es puguin produir al centre educatiu. A més, s’encarrega de supervisar les necessitats dels infants que tenen prescrites una sèrie d’indicacions mèdiques (al·lèrgics, diabètics…), participa en l’elaboració  dels menús i fomenta la formació del professorat en prevenció d’accidents i primers auxilis.

A més de les classes, hi ha tota una sèrie de tallers rotatius per a 5è i 6è  i activitats extraescolars (bàsquet i activitats lúdiques) on els nins i nines poden seguir aprenent i divertir-se al migdia.

  • Tallers de 5è: Pintura, manualitats, dansa, English & fun i contacontes.
  • Tallers de 6è: Pintura, manualitats, English & fun, contacontes i cor.

Disposam de guarderia (de 7.30 a 9 h del matí i de 16.30 a 18 h) i de transport escolar que cobreix la ciutat de Palma.

*Podeu consultar els canvis i el protocol establert en aquesta etapa durant el curs 2021-22 al nostre apartat d’informació COVID.