Inici / Educació Infantil

Educació Infantil

logo-extra-5

El Col·legi CIDE Cooperativa d’Ensenyament ofereix el segon cicle d’Educació Infantil (a partir dels 3 anys): 4t, 5è i 6è d’Infantil.

L’objectiu d’aquesta important etapa de la vida escolar de l’infant és fomentar els hàbits d’autonomia personal, d’higiene, la sociabilitat, les habilitats comunicatives, el llenguatge, la creativitat… contribuint al seu desenvolupament físic, emocional, social i intel·lectual.

Encara que som un centre privat, tenim concertades la totalitat de les places d’Infantil amb el Govern de les Illes Balears, igual que la resta de les etapes educatives fins a Batxillerat.

La nostra metodologia es basa en els projectes i les històries d’aula (en què es pretén que l’infant sigui el protagonista i part activa del seu procés d’aprenentatge).  D’aquesta manera, ens permet despertar el seu interès i motivar-los per conèixer coses noves donant un sentit a tot allò que aprenen.

També assisteixen setmanalment a zones d’ambients, que són uns espais distribuïts en temàtiques i que parteixen de la realitat propera dels nins i nines i s’interrelacionen els continguts de les diferents àrees curriculars. Es proposen diferents situacions o propostes d’aprenentatge i són ells els que decideixen com volen portar-les a terme. Per això, els nins i nines són els protagonistes de l’aprenentatge, potencien així la seva creativitat i imaginació i aconsegueixen: fer una activitat en l’àmbit físic, mental i interactiu, aprenentatge significatiu, atenció a la diversitat, aprenentatges relacionats amb la vida real, aprenentatges que connectin amb els interessos de l’alumnat i viure varietat d’experiències.

A Infantil treballam l’educació emocional en el nostre dia a dia a través de la resolució de conflictes, de treballar emocions a partir de com ens sentim cada dia, d’identificar emocions bàsiques, etc.

Al CIDE tenim cinc aules per cada curs amb una mitjana de 25 nins per classe. Comptam amb un equip multidisciplinar de treball de diferents departaments per atendre les necessitats dels alumnes i ajudar-los en el seu creixement, potenciant les seves capacitats i atenent a la diversitat que hi ha a les aules.

classe infantil 3 classe infantil 2

Les aules d’Infantil són espaioses, lluminoses, acollidores i plenes de vida. Les de 3 anys tenen banys dins la mateixa aula. A més hi ha dormitoris independents perquè puguin fer la migdiada després de dinar. 

IMG_8590

Hi ha tres zones de pati per a Infantil, acotats, adaptats a les seves edats i diferenciats de la resta amb tot tipus de jocs per l’alumnat: castells, trens, rodes, tobogans, arena…

pati infantil pati infantil
pati infantil 3 infantil

 

El menjador (amb cuina i elaboració pròpia del menjar) està pensat com una aula més en la qual els nins i nines aprenen els bons hàbits, l’autonomia i el saber estar a taula. Un dels objectius és ensenyar als infants a menjar de tot.

 

 

Tenim una aula específica de psicomotricitat per on passen setmanalment tot el nostre alumnat d’Infantil.

Fa anys vàrem introduir l’anglès a les aules d’Infantil. Estam treballant perquè l’anglès estigui cada vegada més present a les nostres classes i al nostre centre.

El CIDE compta, a més, amb un servei mèdic, amb una metgessa titulada per atendre les urgències que es puguin produir al centre educatiu. A més, s’encarrega de supervisar les necessitats dels infants que tenen prescrites una sèrie d’indicacions mèdiques (al·lèrgics, diabètics…), participa en l’elaboració  dels menús i fomenta la formació del professorat en prevenció d’accidents i primers auxilis.

A més de les classes, hi ha tota una sèrie de tallers rotatius per a 5è i 6è  i activitats extraescolars (bàsquet i activitats lúdiques) on els nins i nines poden seguir aprenent i divertir-se al migdia.

  • Tallers de 5è: Pintura, manualitats, dansa, English & fun i contacontes.
  • Tallers de 6è: Pintura, manualitats, English & fun, contacontes i cor.

Disposam de guarderia (de 7.30 a 9 h del matí i de 16.30 a 18 h) i de transport escolar que cobreix la ciutat de Palma.

 

 

PROTOCOL COVID-19, CURS 2020-2021

Durant el curs 2020-2021 hi haurà alguns canvis per tal de garantir les mesures de seguretat establertes per la Conselleria d’Educació amb l’objectiu d’evitar la propagació de la COVID-19.

Enguany l’accés al centre es farà a través de les portes 1, 2 i 3. Cada tutor informarà les seves famílies de la seva porta d’entrada i sortida corresponent.

 

El servei de guarderia de matí i d’horabaixa es traslladarà al menjador on cada alumne romandrà amb els seus companys corresponents del seu grup bombolla i no tendrà contacte amb la resta de classes. L’alumnat que utilitzi el servei de guarderia haurà de dur sempre posada la mascareta.

El servei de transport es manté com fins ara, però enguany l’alumnat haurà de dur sempre posada la mascareta i ocupar un lloc fix a l’autobús, on sempre que sigui possible, es mantindrà la distància de seguretat.

Els nins i nines d’Infantil tendran sis zones de patis diferents i hi haurà tres torns de pati (un per a 4t, un per a 5è i un altre per a 6è). Els espais seran rotatius i d’aquesta forma, cada dia cada grup-classe utilitzarà només un dels sis patis establerts. D’aquesta forma es garanteix mantenir el grup bombolla. D’altra banda, els abeuradors romandran tancats i cada alumne haurà de dur una botella d’aigua d’ús personal i intransferible.

Els infants d’Infantil enguany no faran ambients com s’havien fet fins ara. Les activitats que realitzin durant aquest curs, com per exemple els tallers, es faran sempre dins la seva classe. L’objectiu és que cada grup-classe sempre estigui en el seu espai i no tengui contacte amb altres grups bombolla.

Al menjador cada grup bombolla tendrà un espai assignat on s’ubicarà cada dia. Són espais ventilats, desinfectats i adaptats amb parets mòbils que separen els diferents grups bombolla entre ells, per garantir la distància de seguretat. El grup entrarà i sortirà sempre junt amb el seu mestre per tal de controlar que no s’ajuntin amb altres alumnes de classes diferents.   Per l’alumnat de 4t d’Infantil tindrà un dormitori assignat per grup que serà desinfectat i ventilat de forma adequada cada vegada que s’utlitizi. En canvi , els nins i nines de 5è i 6è d’Infantil gaudiran de tallers rotatoris (contacontes, art, ioga, dansa, jocs populars i English and fun), però enguany els faran sempre dins la seva aula. Les mestres que facin el taller sempre duran la mascareta i respectaran les distàncies de seguretat.

Als alumnes d’Infantil i Primària se’ls ofereix Cideidiomes com extraescolar d’horabaixa sempre en grups de convivència estable i serà necessari que hi hagi un mínim de 15 participants per grup-classe.

Tot l’alumnat d’Infantil haurà de dur una mascareta a la motxilla i tendrà una altra mascareta de recanvi a les mudes que es deixen sempre a l’escola. Durant l’inici de curs es treballarà en un pla d’acollida en què s’incidirà en l’educació emocional i el coneixement de les normes de seguretat sanitària com la rentada de mans, entre d’altres. Totes les aules es desinfectaran i es ventilaran segons recomanen les indicacions de la Conselleria d’Educació.

Es prioritzarà que les tutories amb famílies es realitzin de forma telemàtica. L’enllaç de la reunió s’enviarà poc abans durant el mateix dia.

En cas de canviar d’escenari i passar a un de confinament (escenari C), la plataforma en línia que utilitzarà l’escola per fer feina diàriament serà el Google Classroom. La resta d’informació de l’escola la rebran mitjançant comunicats via Gestib, pàgina web, xarxes socials o el mateix Google Classroom de l’aula.