Inici / Senderisme

Senderisme

 

Ja fa anys que es va constituir al CIDE la Comissió de Senderisme. La seva intenció era involucrar a tota l’escola en un projecte que dugués els nostres alumnes a caminar, a caminar per muntanyes plenes del nostre passat cultural. La feina i l’esforç de margers, pedra a pedra, varen anar fent camí perquè pagesos, carboners i altres poguessin accedir als recursos que els oferia la muntanya, o tal vegada només pel capritx d’algun Arxiduc que volia gaudir de l’espectacle d’aquestes muntanyes que cauen a la mar.

Durant aquests 10 anys, el nostres alumnes, mentre caminaven, han connectat amb la pròpia natura. La natura que forma i dona forma a les pedres, la que marca el flux dels niguls, els vents, l’aigua que corr i desperta la vida d’un ecosistema mediterrani i peculiar.

Durant aquestes sortides també hem aprofitat per familiaritzar-nos amb la flora i fauna de l’illa, aprendre a orientar-nos, manejar mapes…

Fa 10 anys somiàvem amb el fet que després d’haver passat 6 anys caminant i descobrint les nostres muntanyes els nostres alumnes estarien preparats per afrontar el repte d’una travessa. Per aquest motiu el curs 2016/2017, coincidint amb el 50è aniversari de l’escola, es va iniciar un nou repte, el de fer la 1a Travessa CIDE: la Ruta de la Pedra en Sec. Un repte que ara ja ha fet història i que esperem repetir durant molts anys.