Inici / 50è Aniversari / 1ª Travessa CIDE: Ruta de la Pedra en Sec

1ª Travessa CIDE: Ruta de la Pedra en Sec

 

Enguany el CIDE fa 50 anys i no podia celebrar-ho d’una altra manera que gaudint de l’esport i la natura. Una de les activitats organitzades durant aquest curs ha estat la 1a Travessa CIDE: Ruta de la Pedra en Sec per la Serra de Tramuntana. Una fita que a la vegada serveix per celebrar els 10 anys de la Comissió de senderisme a la nostra escola.

 

 

 

Un grup de valents de 5è i 6è de Primària i de mestres s’han endinsat en la Serra durant 5 dies. La ruta començà el dijous 27 d’abril a Estellencs en un dia marcat per la pluja i en què varen haver de refugiar-se en diversos moments. La climatologia, de fet, els va obligar a anar directament fins a Banyalbufar per agafar l’autobús fins a Esporles. Un cop allà, es varen allotjar al refugi de Son Tries, on els varen tractar com si fossin a casa.

           
L’endemà, ben prest, berenaren al refugi i partiren cap a Deià passant per Valldemossa a hores ja del migdia. Els alumnes varen poder gaudir d’unes vistes úniques de les muntanyes durant aquest recorregut. Durant la nit d’aquest segon dia, els alumnes dormiren a lliteres, un fet important, ja que l’endemà els quedava una de les rutes reina d’aquesta travessa.

 

             
 

I aquesta etapa arribà dissabte. Sortiren de Deià en direcció a l’àrea recreativa de la Font d’es Noguer. De camí, varen tenir l’oportunitat de fer una aturada a Sóller i fer-se un parell de fotografies davant l’església de Sant Bartomeu, a la plaça de la Constitució. I un poc més tard, també passaren pel preciós barranc de Biniaraix. En arribar a la Font d’es Noguer, muntaren el seu campament i gaudiren d’una nit ben màgica en plena naturalesa.

 

    
 

 

   

Amb la claror de primera hora i amb una espectacular imatge al peu del Puig Major, s’aixecaren per viure una etapa d’alta muntanya. Varen seguir la canal d’aigua del Gorg Blau cap a la Font des Prat. Després pujaren cap al Galileu passant per la cara nord del Massanella, arribant a la cota més alta, de 1200 metres! I finalment arribaren fins a Es Pixarells, a Escorca. Una ruta que no va ser fàcil però sí molt gratificant per a tots.

 

 

 

El darrer dia de la Travessa va ser dilluns dia 1 de maig, dia del treballador, i va ser un dia marcat per la il·lusió d’arribar a la darrera etapa. Va ser una jornada en la qual feren la Ruta del Camí vell de Pollença a Lluc, un tram curt i ben agradable. A l’arribada van ser molts els familiars que els van rebre per donar-los l’enhorabona per la seva gesta i celebrar-ho tots junts. Una gesta única, que ara ja forma part de la història del CIDE.

 

  
 

No et perdis...

Apunta’t als Cicles Formatius del CIDE i… prepara’t pel món laboral!

Més de 300 empreses t’esperen! El Col·legi CIDE, cooperativa d’ensenyament, ofereix Formació Professional des del …