Els alumnes de 2n d’ESO que cursen l’optativa d’Alemany han fet galletes típiques d’Àustria (Vanillekipferl) amb l’ajuda del nostre auxiliar de conversa. Per això han necessitat els següents ingredients (zutaten): sucre (zucker), sucre de vainilla (vanillezucker), mantega (butter), farina (mehl), ametles mòltes o avellanes (gamhlene Mandeln oder Haselnüsse) i sucre glas per empolvorar (puderzucker, zum Bestäuben).
Un cop han tengut tots els ingredients, era l’hora de començar a fer la recepta. És bastant senzilla, i només han tardat una mitja hora per fer-la. Primer havien de mesclar tots els ingredients, després estirar la massa i anar fent petits croissants. Una mitja hora al forn a 150 °C i llest! Un cop fredes, li han afegit el sucre glas i ja s’han pogut tastar. Quina delícia!
Si voleu tornar a fer-les a casa, us deixam la recepta. Això sí, en alemany, que d’això es tracta, d’aprendre més coses d’aquesta llengua.