Celebram el Dia de la dona

Un any més al CIDE hem celebrat el Dia de la dona en totes les nostres etapes educatives. Molts alumnes i docents avui han arribat a l’escola vestits amb algun complement de color lila per reivindicar la importància d’aquest dia.

A totes les etapes educatives s’han fet activitats per conscienciar sobre la importància d’aconseguir una igualtat de gènere real. A l’alumnat de 5 anys se’ls va presentar diferents targetes amb situacions i vam veure qui duia a terme cada una. A partir d’aquí es varen veure els estereotips que moltes vegades els infants aprenen de casa, de la televisió, la publicitat… Així que s’han llegit contes com Rosa Caramel, Viva les ungles de colors o Princesa Kevin i se’ls ha fet reflexionar sobre la igualtat de gènere: ens podem pintar tots les ungles de colors? Duen la mateixa càrrega a casa els pares i les mares? Tenim més limitacions per ser dones en segons quines situacions?

D’altra banda, els nins i nines de cinc anys estan fent un projecte d’art que l’han vinculat de forma transversal també amb el Dia de la dona. Han decidit treballar al voltant de diferents dones artistes per donar-los més visibilitat. A principi de setmana varen rebre una carta de na Yayoi Kusama, una dona japonesa que l’art de la qual està enrevoltat de punts. Havien de recollir els seus punts per l’escola fins arribar al teatret, on ens esperaven per contar la seva història personal. Després han començat a fer diferents activitats, vinculades amb la seva obra.

A Primària, els més petits, els alumnes de 1r i 2n, han investigat sobre les grans dones de la història i han fet murals entre tota la classe perquè tothom pugui conèixer-les.

A 4t A de Primària, entre d’altres, les alumnes d‘aquesta classe han creat la seva pròpia obra de teatre. Volien mostrar les diferències que es troben dins una família en el seu dia a dia segons si ets nin o nina (arribar més prest a casa, dur la germana petita, menys llibertat, més protecció, etc.).

A 5è i 6è han continuat la investigació de les dones més importants de la història i la ciència. En algunes classes, els alumnes han creat el seu propi lap book i en d’altres, com a 6è E, han treballat al voltant de vuit dones artistes i han creat la seva pròpia exposició reivindicant la feina d’aquestes dones. 

Per la seva part, a 3r i 4t d’ESO han fet una activitat competencial que va consistir en l’elaboració d’un menú setmanal que anirà acompanyada en les properes setmanes d’una xerrada/reflexió sobre les dificultats i la càrrega mental que tenen les persones que s’encarreguen de fer la llista de la compra i que generalment solen ser les dones. A més, l’alumnat de 4t d’ESO ha muntat un punt de trobada al hall del CIDE on tothom pot escriure les seves reflexions sobre aquest dia, el que volen reivindicar o recordar sobre el feminisme… Està obert tant a l’alumnat i els docents com a les famílies.

Finalment, a postobligatòria també s’han organitzat diferents xerrades i tallers sobre igualtat que es duran a terme al llarg del mes de març. 

Compartir: