Inici / Actualitat / Dimonis, torrada, gloses i batucada per celebrar Sant Antoni i Sant Sebastià al CIDE

Dimonis, torrada, gloses i batucada per celebrar Sant Antoni i Sant Sebastià al CIDE

1

 

El CIDE ha viscut aquest dimarts una gran jornada de celebració de Sant Antoni i Sant Sebastià amb tot un seguit d’activitats que han involucrat des dels més petits fins als més grans, passant pels mestres i professors i tot el personal del col·legi. Abans de començar les classes, alguns ja duien la feina feta de ca seva! És el cas dels nins d’Infantil, que han arribat a escola vestits de negre i vermell.

 

2 3

 

Ja ben prest, a les 9 h, els alumnes de Batxillerat i 4t d’ESO artístic, dirigits per Eva Murillo, han passat pel primer cicle de Primària a maquillar els alumnes que ho desitjassin –i que han estat molts!- Els maquilladors han aplicat amb molta cura capes de pintura vermella, negra, groga, blanca i taronja per dibuixar banyes, dents, celles i barbes segons els dissenys que ja duien fets o les peticions dels nins, que s’ho han passat d’allò més bé jugant a ser dimonis o monstres terrorífics! Mentrestant, n’Eva Murillo ha anat de classe en classe donant consells als seus estudiants, per tal d’aconseguir la màxima expressivitat als maquillatges.

4 5

A partir de les 10.30 h Àlvar Servera, amb alumnes de 3r d’ESO A, han passat per les classes del primer cicle de Primària. N’Àlvar explicava als nins què eren les gloses –cançons populars-, així com la història de Sant Antoni i Sant Sebastià i la seva importància a Mallorca. Després, els alumnes han cantat algunes gloses amb la companyia dels nins, que repetien la darrera frase de cada estrofa. I en acabar les cançons, alguns dels estudiants de Primària han intentat fer sonar la ximbomba, malgrat que no és gens fàcil!

6 7

A partir de les 13.00 h l’activitat s’ha traslladat al pati de volei, on el cap de departament de Llengües estrangeres, Andrés Alonso, s’ha encarregat des de ben prest de tenir a punt el caliu de sis torradores. A partir de les 14.15 h la festa s’ha animat amb la batucada de l’escola, un correfoc i fins i tot un ball de bot. I a partir de les 15.00 h s’han incorporat a la torrada els alumnes de primer i tercer cicle de Primària i els alumnes d’ESO.

8 9

Als més petits els esperaven Sant Antoni i els dimonis –alumnes voluntaris de Batxillerat-, que han animat la festa mentre els petits tocaven instruments casolans fets amb olles, tapes i culleres. I per acabar, els nins han cremat un dimoni i han berenat de pa amb sobrassada. Un gran dia!

10 11

No et perdis...

Guanyadors dels concursos literaris de secundària 2023

Un any més els nostres alumnes han deixat volar la seva imaginació per fer textos …