Inici / Actualitat / Si t’agraden les matemàtiques, ESTALMAT és la teva gran oportunitat!

Si t’agraden les matemàtiques, ESTALMAT és la teva gran oportunitat!

 

aaamatemàtiques_1

Molta atenció! Si has nascut entre 2003 i 2004, ets un apassionat de les matemàtiques i tens ganes d’aprendre, no pots deixar perdre aquesta oportunitat. Ens referim a ESTALMAT, un projecte de detecció i estímul del talent matemàtic en nins d’entre 11 i 13 anys. Aquest projecte, coordinat per la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales, s’ha anat implantant amb gran èxit des de 1998. El curs 2016­-2017 arriba a les Illes Balears com a iniciativa conjunta de la Universitat de les Illes Balears UIB i la Societat Balear de Matemàtiques SBM­XEIX.

La seva finalitat és la detecció i l’estímul del talent precoç en matemàtiques. Es tracta de detectar nins i nines amb altes capacitats per a les matemàtiques i estimular-­los perquè aprenguin mètodes, tècniques i estratègies matemàtiques. Fent servir una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic en què els nins i nines són els protagonistes, s’entrena la seva capacitat de raonament i de resolució de problemes.

Vos podeu inscriure per les proves de selecció fins al proper 29 de maig a http://estalmat.uib.cat I el 4 de juny a partir de les 10 h es farà una prova escrita a l’edifici Anselm Turmeda del Campus de la UIB, en la qual es valoraran no tan sols les solucions donades sinó, molt especialment, els camins i raonaments propis que han portat a la solució. Els alumnes preseleccionats en aquesta prova passaran una entrevista personal per avaluar la seva adequació al programa. Cada any s’escullen 15 nins i nines. Vos deixam el fulletó informatiu per consultar tota la informació. Bona sort!

Fulletó ESTALMAT

 

No et perdis...

Santa Cecilia al CIDE

Celebram Santa Cecília, patrona de la música

Amb motiu del Dia de la Música, en que es commemora Santa Cecília, els grups …