La prevenció és una de les premises sobre les quals treballa el CIDE. És per això que consideram imprescindible formar els nostres alumnes sobre l’ús correcte de les noves tecnologies, ja que és una eina que forma part del seu dia a dia. És per aquest motiu que s’han realitzat diferents tallers sobre món digital entre els alumnes d’ESO. Aquestes xerrades han anat a càrrec de la psicopedagoga Ajo Monzó. Perquè estar informat és la base per a una bona gestió de la xarxa.
A 1r d’ESO han fet un taller de ciberassetjament escolar. Durant aquesta xerrada, els alumnes han reflexionat i debatut sobre els perills i oportunitats que poden trobar al món digital, o el que és el mateix en aquesta “ciutat invisible” on també vivim però que no sempre podem veure el que oculta darrere.
Per la seva part, els alumnes de 3r d’ESO han participat en el taller d’habilitats informacionals. En aquest cas, els han explicat com gestionar la informació que els arriba per internet cada dia. Entre d’altres, els han donat recursos per aprendre a diferenciar les informacions que són veritat de les que són mentida, a consultar la fiabilitat de les fonts que consulten per la xarxa, a detectar “fakes” o notícies falses… Tot per aprendre a utilitzar el gran flux d’informació que hi ha a internet d’una forma segura i veraç.