Inici / Actualitat / Vols formar part del Cos Europeu de Solidaritat (2n de Batxillerat)?

Vols formar part del Cos Europeu de Solidaritat (2n de Batxillerat)?

L’alumnat de 2n de Batxillerat ha duit a terme una xerrada sobre el Cos Europeu de Solidaritat. Es tracta d’un programa en què es recullen activitats de voluntariat a Europa, finançades per la Unió Europea, i destinades a alumnat des dels devuit fins als trenta anys, tot i que amb desset anys ja poden fer la seva sol·licitud.

Les estades de voluntariat poden fer-se de forma individual o en grups d’entre 10 i 40 persones. En el cas de fer-les individualment, només es finança una vegada per persona i les estades són mínim de dos mesos i fins a dos anys. En canvi, en els casos de voler fer-les en grup, es financen totes les que t’acceptin i tenen una duració de a partir de dues setmanes.

Quan acabes aquesta estada de voluntariat, els joves reben el Youthpass, un certificat de reconeixement amb la garantia de la UE, que en molts països serveix per convalidar crèdits si vols cursar o ampliar els teus estudis.

Però les estades no són només fora del nostre país. Actualment, estan fent voluntariat a Eivissa i Menorca, i arran de l’erupció del volcà Cumbre Vieja, també varen a ajudar les famílies de la Palma que ho necessiten.

Una oportunitat d’ajudar els altres i també viure un aprenentatge més per a la teva vida.

No et perdis...

Santa Cecilia al CIDE

Celebram Santa Cecília, patrona de la música

Amb motiu del Dia de la Música, en que es commemora Santa Cecília, els grups …